Fakty - oglądaj online

Na talerzu

Dodatki, ulepszacze i barwniki. Chemiczny poligon w menu Polaków

Jadłospis statystycznego Polaka jest jak chemiczny poligon. Co krok, to bomba. Słynnych "E", czyli dodatków, ulepszaczy i barwników, zjadamy 2 kilogramy w roku. NIK wgryzła się w nasze menu i bije na alarm, bo kiedy tak jemy, to trujemy sami siebie.

Autor: Katarzyna Górniak / Źródło: Fakty TVN

Komentarze (1)

Dodaj komentarz do artykułu
domyślny avatar
Zaloguj się, aby dodać komentarz
Dodaj komentarz do artykułu
domyślny avatar
  • Udostępnij komentarz w:
  • ikona twitter
  • ikona facebook
  • ikona google plus
publikuj
Właśnie pojawiły sie nowe () komentarze - pokaż
Forum jest aktualizowane w czasie rzeczywistym
Michałezjk

a mamy jakiś wybór? Czy rząd coś robi w sprawie żywności? Nie da się nic kupić bez ulepszaczy a kto ma czas, zeby robić wszyskto samemu?

  • Tyle osób ocenia komentarz pozytywnieOstatnio ocenili:
      0
    • Tyle osób ocenia komentarz negatywnieOstatnio ocenili:
        0
      • zgłoś naruszenie
      zamknij
      Zasady forum
      Publikowane komentarze są prywatnymi opiniami użytkowników portalu. Fakty TVN nie ponoszą odpowiedzialności za treść opinii.

      Pozostałe informacje

      tvnpix