Owady w kuchni to przysmak w wielu krajach. Naukowcy sprawdzają, czy polskie insekty da się jeść

Owady w kuchni to przysmak w wielu krajach. Naukowcy sprawdzają, czy polskie insekty da się jeść
Owady w kuchni to przysmak w wielu krajach. Naukowcy sprawdzają, czy polskie insekty da się jeść
Katarzyna Czupryńska-Chabros | Fakty po południu
Owady w kuchni to przysmak w wielu krajach. Naukowcy sprawdzają, czy polskie insekty da się jeśćKatarzyna Czupryńska-Chabros | Fakty po południu

Na stole mrówki, na patelni świerszcze i koniki polne. W menu jest też szarańcza czy ciasto z larwami. Owady w kuchni to przysmak w wielu krajach. Pod naukową lupę wzięli je badacze z Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Sprawdzają, czy insekty smakują także i w Polsce.

Autor: Katarzyna Czupryńska-Chabros / Źródło: Fakty po południu TVN24

Źródło zdjęcia głównego: Fakty po południu